També la venda de peces de vidre bufat a la botiga: 616 roses, 334 setrills, 145 porrons, o més de 300 gatets i caragolets
El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet incrementa progressivament la xifra anual de visitants: un 7% més, segons les darreres dades recopilades per l’Ajuntament del municipi, titular de l’equipament. Aquest creixement és el resultat de comparar les xifres de maig a desembre de 2017 amb les del mateix període de 2018, mesos d’obertura plena del museu (de gener a abril de l’any passat va estar tancat a causa de la profunda reforma que s’hi va dur a terme). Així doncs, en els darrers vuit mesos de l’any, el museu va atraure 5.465 visites, 353 més que l’any anterior. Les èpoques més fortes van ser l’agost, l’octubre i el novembre, segons es detalla al quadre que acompanya aquesta informació.
La remodelació del museu, amb nou forn, espai de demostracions, recepció i botiga, ha estat, de fet, un dels motius de l’augment que s’ha registrat en els darrers mesos en aquest equipament, ara molt més atractiu i espaiós. Un altre factor ha estat el creixement del nombre de visitants a la vila durant el cap de setmana de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum, el passat octubre, amb un bon flux de visites també en les setmanes posteriors. També han contribuït a aquest bon balanç els diferents tallers i activitats familiars que s’han dut a terme al museu al llarg de tot l’any.
L’increment s’ha produït també pel que fa a la venda de peces. En els vuit mesos de 2018 en què el museu va estar plenament obert, es van superar les de tot el 2017. Per exemple, l’any passat la botiga del museu va vendre 616 roses de vidre, 234 setrills convencionals, 100 setrills ‘matrimoni’, 145 porrons, 164 figuretes de gats i 137 caragolets, a banda d’altres peces de vidre bufat i artesa, com gerros, centres de taula, peixos, pots… A tot això cal sumar-hi les peces elaborades al museu però venudes en punts de venda externs.
L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet valora molt positivament aquestes xifres, que, en paraules de l’alcalde, Joan Güell, i la regidora de Turisme, Rosa Albes, «consoliden el museu com un atractiu familiar únic a les comarques de Tarragona i al conjunt de Catalunya». D’altra banda, afegeixen, «l’increment en visitants i en vendes contribueix a garantir la viabilitat econòmica d’aquest equipament cultural».